Kako podesiti eksternu Wireless karticu | TP-LINK TL-WN722N

U članku o gubljenu signala sam spomeuo termin “Eksterna Wireless kartica” I rekao da ću to naknadno opisati šta je to I kako se podešava.E sada to upravo možete videti.

 

UVODNE NAPOMENE

Daću Vam takođe I par saveta za korišćenje ovakvih stvari, jer to nije baš najobičniji adapter za USB. Ipak Vam je Internet jako važan za neke stvari, odnosno njegova brzina. Čisto da se nebiste doveli u situaciju da se isfrustrirate, jer je Internet spor I ta vrsta stvari.

 

1.Razmislite koju karticu uzimate

Ova kupovina, je posebno važna gejmerima koji zahtevaju visoku brzinu protoka signala, bez bilo kakvih bagova. Tražite po internetu, koje su kartice dobre, koje loše, šta su im prednosti, šta mane itd. Gledajte da uzimate istoimene kartice I rutere, tj. kartice I rutere iste marke. Ne zato što je to kao “kul” ili nešto, nego čisto da izbegnete “nekompatibilnost” kartice I rutera. Nikad se ne zna.

 

-Gledajte da uzimate kartice sa eksternom antenicom naročito iz TP-LINK-a, jer će ako ima eksternu bolje hvatati, a ako je TP-LINK ta antenica je na većini modela izmenjljiva što je dobro, jer možete da poboljšate signal.

 

2. Kad ste već izabrali karticu, prebrojali pare I sve odradili, pitanje gde ćete staviti to.

Vi obično kada kupite, dobićete USB kabal da bi ste adapter postavili na neko drugo mesto. E sad, mnogi će reći “E nije bitno gde ću je staviti, turim je gde mi se oće”, e pa nije, jer verovatno znate kako se kreću Radio talasi (jer Wireless tako funkcioniše). I to veoma utiče na signal, te je poželjno da namestite antenicu tako da talasi idu direktno na antenicu od rutera.

 

3.E sad, kako podesiti?

Vrlo lako, jednostavno ubacite CD koji ste dobili u kutiji I instalirajte drajvere. Windows će sam krenuti da instalira, pustite ga neka završi. Dobićete I program sa kojim se možete konektovati na mreže, ali verovatno niko ko ima desktop neće pomerati svoje oruđe za zabavu xD

 

PREPORUKE:

TP-LINK TL-WN722N 300mbps

Belkin N750DB

Linksys AE2500

D-Link DWA-160

 

4.USB vs PCI kartice

PCI kartice se stavljaju u PCI slot na matičnoj ploči. One su nešto skuplje. Ovo je dobro za što se kaže “hardcore-gamer-e”, jer imaju 100antena koje primaju dosta signala.

Sajt PCWorld je ovo sve opisao u celosti: http://www.pcworld.com/article/243226/the_desktop_wireless_adapter_difference_usb_vs_pci.html

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s